15 éve az informatikában

Vállalkozásunk több mint tizenöt éves szakmai múltra tekinthet vissza, ami ebben a szakmában igen komolynak számít. Ha ehhez hozzátesszük kollégáink, szakértőink szakmai múltját, elmondhatjuk, hogy tevékenységünk nagyon komoly tapasztalatokon nyugszik.

A cég tulajdonosai és vezetői ezt megelőzően is több vállalkozás sikeres felépítésében vettek részt. Számos országos projekt fűződik nevükhöz, melyek kiterjedtek komplex informatikai rendszerek létrehozásának teljes vertikumára.

Stratégiánk

Az Oberon Consulting stratégiai célja, hogy elsősorban nagyobb szervezetek államigazgatási szervek, intézmények , önkörmányzatok számára egyedi, főleg pénzügyi jellegű információs rendszereket fejlesszen, amelyekben ki lehet használni a mai haladó adatbáziskezelő és alkalmazásfejlesztő rendszereket.

Ilyenek például az elosztott architektúrájú, többszintű adatbázisok többrétegű alkalmazás-kiszolgáló felülettel, ahol lényeges szempont a megbízhatóság, skálázhatóság és a robosztusság.

Szakértelmünk

A szakrendszerek iránti elkötelezettségünk biztosítékot jelent ügyfeleink számára, hogy mindig naprakész szakmai információval rendelkező kollégák állnak ügyfeleink rendelkezésére, mely jelentős költségmegtakarítást eredményez. Kollégáink nem csak az informatika terén, hanem a számvitel és a pénzügyek területén is otthonosan mozognak. Sokuk végzettsége mindkét szakirányra kiterjed.

Ezen területeken felmérési, elemzési, tervezési szakértői munkák ellátását tudjuk biztosítani, az elérhető haladó elemző és tervező eszközök alkalmazásával. Igény esetén az ügyvitel, a pénzügyi és számviteli folyamatok kialakítását is vállaljuk, ugyanúgy mint bármilyen szakfeladatot, mely egy rendszer bevezetésével és üzemeltetésével kapcsolatos.

Szolgáltatási konstrukciók

A technika vívmányainak köszönhetően szolgáltatásainkat akár az Oberon Consulting szerverén – bérleti – formában is igénybe vehetik ügyfeleink Kínálunk számukra továbbá outsourcing formában történő rendszerüzemeltetést, valamint adatfeldolgozást is.

Az alkalmazások bevezetése mellett hangsúlyt fektetünk azok üzemeltetésére, továbbfejlesztésére, követésére is. Véleményünk szerint az informatikai rendszerek életciklusa nem zárul le a bevezetéssel, hanem tovább folytatódik az üzemeltetéssel, monitorozással, folyamatos optimalizálással.

Módszertan, technológia

Alkalmazásfejlesztési stratégiánk inkrementális tervezésen/elemzésen alapszik. A rendszerfejlesztés elosztott, háromrétegű alkalmazásmodellre épít. Lényeges elem a relációs adatkezelés.

Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy igyekszünk a körülmények által megszabott mértékben zártláncú technológia kialakítására, mely magában foglalja egy informatikai rendszer kialakításának teljes vertikumát a követelmény jegyzék megalkotásától, a fejlesztésen át a követésig.

Olyan projektekben is szívesen közreműködünk, ahol nem elsődleges cél új rendszer fejlesztése, hanem már működő rendszerek közötti integrációt, portálást ill. illesztést kell megvalósítani.Oberon Kft.
  2015,   Budapest

Copyright © Oberon Consulting Kft. 2015.    Design by Bolka.